WAAROM DIERFYSIOTHERAPIE

In de huidige maatschappij zijn onze huisdieren steeds belangrijker voor ons en vormen een deel van het gezin. In plaats van alleen de functie als huishond wordt er steeds meer met onze dierenvrienden ondernomen en wordt de hond steeds meer een atleet. Hondensporten zoals behendigheid, flyball, frisbee, doggy-dance, waterwerk, canicross, bikejoring, steppen en de sledehondensport vormen een steeds belangrijker onderdeel in de omgang met onze huisdieren. Maar daar waar we sportieve prestaties verlangen van onze honden, is het ook belangrijk om te beseffen dat trainingsprincipes niet alleen gelden voor ons als mens, maar ook voor de hond. Net als wij kan ook onze hond tijdens het sporten een blessure oplopen! En ook de hond krijgt bij het ouder worden te maken met verschijnselen van veroudering zoals het stijver worden van gewrichten en minder krachtige spieren.waarom fysio

Voor de meeste mensen is het de normaalste zaak van de wereld om, indien ze klachten van het bewegingsapparaat krijgen, naar een fysiotherapeut te gaan om deze te laten behandelen. Waarom zou dat dan voor onze honden niet zo zijn?!

Het is goed om te weten dat fysiotherapie ook bij dieren een belangrijke bijdrage kan leveren aan het herstel van een blessure, het revalideren na een operatie, het geven van verlichting of verzachting van pijn bij met name het oudere dier of het voorkomen van een blessure door een preventieve check-up.